Hej!

23 maj fortsätter jag från min stora allmänna föreläsning  om Carl och Karin Larsson 7 maj på Ebelingmuseet, vidare i ett föredrag om Larssons vistelser i Eskilstuna- och Torshällatrakten. Jag startar med Carl Larssons far Olof och hans uppväxt i Lilla Lövhulta, där Carl 1913 sedan köper det lilla huset Minsta som han skänker 1915 till yngste sonen Esbjörn.  I föredraget ”Larssons i Sörmland” i Jäders församlinghem tisdagen 23 maj kl. 18.30 följer jag sedan spåren efter Carl och Karin Larssons äldsta dotter Suzanne (1884-1958) och hennes tid i Eskilstuna och Mora by, Sundbyholm. Och Larssons besökte andra orter också, bland annat Torshälla 1870 och 1915. Föredraget ändar i Fogdö på Välnäs gård som Esbjörn köpte 1927 och där Karin Larsson avled 1928.

Det andra föredraget är mitt fjärde under året om Torshällas historia. I föredraget ”Resenärer i Torshälla. Några stadsskildrare” beskriver jag några klassiska stadsskildrare och den syn de hade på Torshälla under 1680-1900 och vilket uppdrag man hade när man besökte staden. Det äger rum lördagen 27 maj kl 13 i Torshälla rådhus.

Välkomna!

Tryggve